Menu Sluiten

Duurzaam voor mens en planeet

Sinds dag één bestaat de missie van Bloom2ME eruit om zo duurzaam mogelijk te zijn voor de mens, onszelf en jou overladen met liefde, geluk en zorg. Verantwoord en zo ethisch mogelijke, kwaliteitskleding te maken is het laatste puzzel stukje die onze puzzel volledig maakt.
Daardoor is het vanzelfsprekend dat we samenwerken met een kledingmerk voor onze kledinglijn dat dezelfde missie en visie heeft: Stanley and Stella.

Duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met alles wat ze doen: ze beslissen bewust met wie ze samenwerken, hoe ze samenwerken en welke materialen ze gebruiken. Ze zijn betrokken bij elke stap in hun toeleveringsketen, bouwen langetermijnrelaties op met hun partnerfabrieken en leveranciers, hebben een innovatieve bedrijfscultuur wat hen continu stimuleert om echt een verschil te maken.

Bij Stanley/Stella werken ze nauw samen met hun leveranciers om alleen de beste grondstoffen in te kopen die zodanig geteeld en gemaakt worden dat ze mensen, dieren en het milieu niet schaden. Ze gebruiken uitsluitend GOTS-gecertificeerd biokatoen uit India, gerecycled polyester uit China en andere duurzame materialen zoals Modal®.

Biokatoen wordt, in tegenstelling tot gewoon katoen, geteeld zonder chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden. Dit betekent dat er geen gevaarlijke of toxische stoffen in de bodem, rivieren en meren terechtkomen, zodat boeren en hun families in een veilige omgeving kunnen leven.

Meerdere onafhankelijke organisaties certificeerden hun toeleveringsketen volgens diverse normen. Elk certificaat toont aan dat ze naar gezonde milieupraktijken en meer respect voor de planeet toewerken in hun volledige productieproces.

Steun jij ook mee ons duurzaam verhaal?

 

Liefs Bloom2ME